Bought Arcadia bulbs.....don't work in my hood!

Discuss substrates, lighting, heating, enclosure building ideas, share enclosure photos, and talk about any other enclosure-related topics.

Bought Arcadia bulbs.....don't work in my hood!

Postby jerichosmom » Fri Jul 20, 2018 1:34 pm

I bought the Arcadia D3+ 12% bulbs in 24" length. I put it in my hood and it wouldn't light up. Now the hood won't work with the repitsun bulb either so it's totally dead. The hood says it's 17w and the bulb is 18w so therein lies my dilemma. What hood are you guys using with your arcadia bulbs?
Thank you!!
jerichosmom
Hatchling Poster
 
Posts: 78
Joined: Tue Dec 27, 2011 9:27 pm
- Advertisement -
- Advertisement -

Re: Bought Arcadia bulbs.....don't work in my hood!

Postby VenusAndSaturn » Fri Jul 20, 2018 1:49 pm

I currently use this 46" T5 fixture for almost all my bulbs (which are both Arcadia and Reptisun).
https://www.amazon.com/gp/product/B013RNBXLQ/ref=oh_aui_detailpage_o00_s01?ie=UTF8&psc=1

Never had a problem with the fixture.

I also use the 22" version of it and so far haven't had a problem either although I've only used reptisun with them but I assume if I got a 22" arcadia bulb it would work fine.
1.2.0 CBD, Saturn 30 Months, Venus 30 Months, Neptune 19 Months.
0.0.1 IBTS, Turtle 17 Months. 0.1.0 BP, Spice 14 Months.
0.1.0 LG, Delilah 15 Months. 0.1.0 Ultra Purple Tegu, Oreo 13 months.
-Former scaley family members-
1.0.1 CBD, Lilly (died due to impaction, 1-2 months), Lola (Originally thought to be female, 5-10+ years, possibly died of impaction)
User avatar
VenusAndSaturn
Sub-Adult Poster
 
Posts: 1458
Joined: Sat Dec 03, 2016 8:13 am

Re: Bought Arcadia bulbs.....don't work in my hood!

Postby kyleena29 » Fri Jul 20, 2018 1:50 pm

This is the best one I use and highly recommend. It has a very good reflector on it.
https://www.zenhydro.com/sunblaster-nan ... %20Blaster
kyleena29
Sub-Adult Poster
 
Posts: 1052
Joined: Mon Sep 05, 2016 6:53 pm

Re: Bought Arcadia bulbs.....don't work in my hood!

Postby jerichosmom » Sat Jul 21, 2018 4:46 am

Thank you for replying but my bulbs are T8 :(
jerichosmom
Hatchling Poster
 
Posts: 78
Joined: Tue Dec 27, 2011 9:27 pm

Re: Bought Arcadia bulbs.....don't work in my hood!

Postby kingofnobbys » Sat Jul 21, 2018 5:05 am

jerichosmom wrote:I bought the Arcadia D3+ 12% bulbs in 24" length. I put it in my hood and it wouldn't light up. Now the hood won't work with the repitsun bulb either so it's totally dead. The hood says it's 17w and the bulb is 18w so therein lies my dilemma. What hood are you guys using with your arcadia bulbs?
Thank you!!


Check the starter ?
A defective starter can cause the bulb to flicker continuously or leave you in total darkness, there is only one good way to test it: by replacing it with a good starter.
CBDs: Cleopatra & Caesar born 28Jan19.
Puff (RIP 10Dec15),Rex (RIP 16Mar17),Toothless (RIP 26Nov17).Peppa (RIP 22Mar19).
EBTSs : George & Mildred (born july 2010).
EWSs : Fluffy - 4yr rescued lawnmowing accident victim 14Nov17.
Lucky - cat attack rescue, fatal SI RIP 21Jul2010.
Wriggles - rescued injured ,thought she was a big lizard, over 8 yrs old, RIP 2Feb16. .
Gecko : Godzilla the hatchling GEHYRA GECKO (hatched May 2019)
kingofnobbys
BD.org Sicko
 
Posts: 10426
Joined: Tue May 12, 2015 10:56 pm
- Advertisement -
- Advertisement -


Return to Enclosures

Who is online

Users browsing this forum: No registered users