Heat lamp not working

Discuss substrates, lighting, heating, enclosure building ideas, share enclosure photos, and talk about any other enclosure-related topics.

Heat lamp not working

Postby Drake2410 » Fri Nov 15, 2019 4:17 am

So my glow lamp which holds my heat bulb does not work it keeps blowing all the bulbs, I re wired it and it worked for abit and I have been out to get a new one today and a couple new bulbs. However when I plug it into my dimostat it doesn’t actually turn on.

Any help would be great thanks :)
Drake2410
Newbie Poster
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 14, 2019 10:07 am
- Advertisement -
- Advertisement -

Re: Heat lamp not working

Postby KarrieRee » Fri Nov 15, 2019 4:46 am

You've got something defective --- try using it w/ out the dimostat --- process of elimination
Karrie
KarrieRee
Extreme Poster
 
Posts: 4400
Joined: Sat Mar 17, 2018 7:24 am

Re: Heat lamp not working

Postby Drache613 » Fri Nov 15, 2019 10:08 pm

Moved by Moderator from General to Enclosures
User avatar
Drache613
Moderator
Moderator
 
Posts: 38949
Joined: Fri Feb 10, 2006 9:33 pm
Location: May, Texas

Re: Heat lamp not working

Postby Drake2410 » Sat Nov 16, 2019 9:00 am

I have tried and it’s most definitely the ceramic dome that holds the bulb, my tank is about 4foot long what is the correct uvb percentage I should be using and the correct wattage basking bulb as I have been told different things. I have been told my 100 watt bulb is too powerful for my 60 watt dome.( which was advised to use by pets at home store) So have switched to a 50 watt bulb in a 60watt dome. As well as 10% uvb strip light.

Thanks :)
Drake2410
Newbie Poster
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 14, 2019 10:07 am
- Advertisement -
- Advertisement -


Return to Enclosures

Who is online

Users browsing this forum: No registered users